Францин – сорт ярого ячменю

Оригінатор –  “Selgen, a.s.”, Чехія

Найпопулярніший сорт пивоварного ячменю в Чехії. Рекомендований науково-дослідним інститутом пивоваріння для виробництва “чеського пива”.

Стебло міцне, середньоросле, з хорошою стійкістю до вилягання. Висока стійкість до ячмінної іржі, борошнистої роси та плям листя.

Ярий ячмінь помірно вимогливий до попередників, якщо сіяти після кукурудзи є ризик захворювання фузаріозу.

Добре реагує на внесення повного мінерального живлення.

 

Різновид – дворядний

Термін посіву – ранній оптимальний
Період дозрівання – середньостиглий
Висота стебла – 70-75 см
Врожайність – 82 ц/га
Потенційна врожайність – 92 ц/га
Маса 1000 насінин –  51,0 г
Норма висіву – 3,5 – 4,0 млн. схожих насінин/га

Вміст білка – 11,1 %

Зони вирощування – Лісостеп, Степ, Полісся